lördag 14 april 2012

Vårbudgeten - stärk arbetslinjen och bredda det politiska registret
Arbetslinjen är en framgång, men för ensidigt. Det politiska registret måste breddas till med av välfärd, livsbalans, klimat, miljö, bostäder, infrastruktur och forskning.
Vårbudgeten ser ut att bli förslag sin underlättar bostadsbyggandet och andrahandsuthyrning. Bra naturligtvis. Man kan ta jobb om det finns någonstans att bo.
Höstförslagen om sänkt arbetsgivaravgift, nystartsjobb, stopp för räntesnurror och sänkt bolagsskatt gör det billigare att anställa.

Jag hoppas på infrastrukturen
Underhålla och ru´sta upp men ocjkså visa att regeringen vill satsa på ny modern transportteknik som BRT, Bus Rapid Transit,  miljövänliga snabbbussar varför inte trådbussar, PRT, Privat Rapid, Transit som spårbilar och spårbussar eller ligth rail. Börja med att stödja spårbilsbanan i Uppsala.
Det skulle vara väl satsade miljoner både för trafiken och den "politiska framtiden"...

Alliansen i landstiget satsar 50 miljarder på framtidens sjukvård
Det är verkligen roligt att sitta i landstinget, landstingsstyrelsen och produktionsutskottet och arbeta med framtidens sjukvård. Här gör Alliansen sin kanske största insats inom hälsa- och sjukvård någonsin. 20 miljarder kronor på Nya Karolinska sjukhuset med specialistsjukvård och 28 miljarder på akutsjukhusen och sjukhus med äldreprofil. Det ska vi ha ett erkännande för.

Vad Christer G håller på med om Waxholmsbolaget blir dock allt svårare att förstå
Att flytta ut Wxholmbåtarna från kajerna i Stockholm till Vaxholm och Stavsnäs. Jag har bara läst i media, men, men....

Vi jobbar vidare i Värmdöcentern med att få med oss "Hela Värmdö" mot broavgifter på Skurubron
Och i går diskuterade Krister, Annette och jag frågan på Grisslinge Värdshus.

Inga kommentarer: