lördag 21 april 2012

Ser illa ut för Sarkozy - Hollande håller ledningen med krav på högre skatter för rika
Vad ska Sarkozy ta till nu i slutet av första omgången i franska valet. Det som underlättat för socialisterna är också enighet för första gången på länge. Det går inte att hoppa fram och tillbaka med åsikter som passar för stunden som S har gjort - just nu har han tydligt tagit EU-kritik och invandrarstopp från Marine Le Pen. Blir inte trovärdigt.
Roligt för oss i landstingsgruppen som åker till Paris på torsdag och tittar på trafik och sjukvård och hamnar mitt i franska valet.

Vem är Kent Persson?
Verkar lite plötsligt. Nästan desperat. Vid en hastigt tillkallad presskonferens dessutom....Bestämde han sig en kvart före...? Tempoökning var ordet. Valseger är syftet. Arkelsten vill Reinfeldt inte prata om. Ingen snygg sorti tycker jag. Inte snyggt av R heller.

Och vem är Kent Persson.
Han uttalar sig om hela det politiska registret redan på första presskonferensen. Förnyelse av förnyelsen, breddad arbetslinje, tänka nytt (Vadå?) bättre välfärd, rätt till heltidsarbete, ja till Miljölpartier. Nej till Miljöpartiet, förskolan, skola, vård, omsorg, samarbete, regeringsduglighet.
Många ord, men lite innehåll.

TeliaSonera i blåsväder
TeliaSonera kan naturligtvis inte ändra på ett lands lagar, regeringar, politik, demokrati eller brist på demoktari. Men ett stort bolag som TeliaSonera har också ett moraliskt ansvar för det man gör och sin relation till makthavarna. Som Lundin Oil...

För övrigt ska vi nu åka till Anne-Marie Sommar som fyller 60 år i dag. Först blir det cykeltur och sedan en lite födelsedagsfest. Har just skrivit några små visor...

Inga kommentarer: