torsdag 19 april 2012

Riksbanken borde ha sänkt räntan
Det fanns goda argument för sänkt ränta men Riksbanken höll kvar reporäntan på 1.5 procent. Risken för ökad inflation är låg eller obefintlig. Att stimulera ekonomin och få ner arbetslösheten hade inte varit fel, särskilt när arbetslösheten nu ökar. För räddhågat.

Karin Enstgröm: Tredje försvarsministern - Reinfeldt har inte råd med ett nytt haveri
Det är både bra och dåligt för Karin Enström. Bra att veta att hon kan, får, måste sitta mandatperioden ut. Dåligt, naturligtvis för regeringen om hon inte klarar uppdraget men inte kan avskedas.
Känner henne inte, men hon har en gedigen bakgrund för uppdraget.Tyckte dock inte hon var särskilt bra i svaren på Saudiaffären.
Ett råd. Gör upp med s i frågan om vapenexport så fort som möjligt.

Låt TV- avgiften ersättas av en skatt
Det är på tiden. TV-avgiften har spelat ut sin roll.  Med en public service avgift på skatten slipper vi också den återkommande "licensjakten"....

Pär Kågesson kritiserar regeringen för halvmesyr om miljöbilar - en farlig kritiker
Det ligger mycket i Per Kågessons kritik. Jag känner Per väl sedan kärnkraftsomröstningen. Han är mycket kunnig och påläst. Numera också professor i miljösystemanalys.... Han är en farlig kritiker.
Han har också mycket rätt. Sverige har bland de största och tyngsta bilarna i världen. Därför ger regeringen större bilar rätt att släppa ut mer. Inte så bra. Det försvårar en övergång till mindre bilar. Lägg högre avgiftetr på törstiga bilar som kan gå till att premiera bilar med låga utsläpp, skriver Per K på www.dn.se/debatt. Och det tycker jag också.

För övrigt har jag nu möte med pensionärsrådet i landstinget, sedan ska vi prata med partierna i Värmdö om Nej till broavgifter på Skurubron och sedan har vi kretsmöte...Roligt nästan jämt...Inga kommentarer: