tisdag 3 april 2012

Rensa upp i pensionsträsket
Det är minst sagt motbjudande att läsa hur pensionspengar äts upp av alla 8000 pensions- och fondförvaltare som "tar" hand om dina pensionspengar. En femtedel av pensionsspararens kapital försvinner i avgifter, skatter och uteblivna räntor. Det handlar om mer än en halv miljon för normalpensionären. Utmanande för oss alla. Vi talar om orättvisan i skatt mellan pensionärer och de som arbetar. Här är det orättvisa mot alla pensionärer, eller alla människor som uppnår pensionåldern. Tillsätt en pensionskommission som stoppar svindleriet i pensionsträsket.

Erik Langby slutar: 30 år som kso är otroligt långt - ändå kom det plötsligt
Det är en lång samhällsgärning med 30 år som kso och 40 år i kommun- och regionpolitiken i Stockholm. Erik sitter också i partistyrelsen för moderaterna. Valfriheten är min största framgång där vi flyttat makten till de enskilda människorna, säger Erik. Han fortsätter i landstinget och han fortsätter med att driva Österleden, vilket är ännu svårare att förstå när nu T-bana byggs till Nacka.

Men varför slutar Erik plötsligt nu?
Ville han bli ordförande i styrgruppen för T-banan i stället för Christer G W, eller var det internbråket i Nacka om kommunhuset, eller...Spelar ingen roll. Heder åt en person som fullföljt en så lång samhällsgärning.

För övrigt åker jag nu till Södertälje och styrelsemöte med KOMPASS och lägger upp ett större möte med Scania. Spårbilen kommer.

Inga kommentarer: