lördag 7 april 2012

Höger och nationalism i franska valet - Frankrike först
Ja, så blir den kortfattade rubriken om valrörelsen i Frankrike. Sarkocy skickar sin inrikesminister att visa hårda tag mot den muslimske seriemördaren i Toulouse. Och det gör han med TV-kamerorna på under flera dagar. "Det starka Frankrike" är S slogan. Invandringen ska minska med 80 000 per år och fransmännen ska folkomrösta om saken. Marine le Pen och nationella Fronten driver på med slogan "Ja, Frankrike".

Finansmarknaderna angrips av alla
och Francois Hollande vill höja skatten till 75 procent på inkomster över en miljon euro. Ett förslag som Vänsterlkandidatenborde kunna diskuteras också i Sverige med hutlösa direktörs- och pensionförvaltarlöner på 15-20 miljoner om året.- Jean - Luc Mélenchon med slogan "Plats åt folket" kan vrida tillbaka valrörelsen lite mot mitten...Men vilka två går vidare den 22 april...Nu är det mest personval. Jag har ingen favorit.

Bra intervju med Lena Ek - Satsa på biogas och biodiesel
Tycker Lena Ek växer. I en intervju i DN www.dn.se ekonomi driver hon på för fossilfria bränslen. Det är biogas och biodiesel hon vill driva fram och hon vill ha långsiktiga lösningar som håller över flera val. Bra Lena. Det finns en del att göra både för saken och centern...

För övrigt har Emma, Sara och Hanna varit här i två dagar i rad nu och målat och ätit ägg...Roligt,Roligt och Gott,Gott

Inga kommentarer: