söndag 15 april 2012

EUrokrisen börjar om - om Hollande vinner franska valet
EU  är en avgörande fråga i franska presidentvalet. Francois Hollande vill ha en annan EUropapolitik med tillväxt i stället för åtstramningar, precis som Frankrike kan bestämma det. Bara kravet visar hur Frankrike se på EU och sig självt. Hollande ska kräva omförhandlingar av finanspakten med 17 EUroländer med Tyskland och Angela Merkel i spetsen. Därutöver vill han införa euroobligationer som Tyskland hatar bara de hör ordet. EUrokrisen börjar om....

6 av 10 positiva till lägre ingångslöner för unga
Det säger DN i dag www.dn.se enligt en egen undersökning. Det förvånar mig inte att 61 procent av befolkningen är positiv, men kanske förvånar det något att 58 procent av ungdomarna också är positiva. Men hellre ett först jobb till längre lön med utbildning under något år än inget jobb alls.
C-förslaget om lägre lön för alla på arbetsmarknaden oavsett ålder är det däremot tyst om...och det är bra det.

Fantastisk s-uppgång med 12,2 procent - men nu ökar pressen.
Nu måste snart detaljerna komma från s och då blir det mer verklighet. Stefan Löfven har varit taktisk och hållit sig undan media för att hinna läsa ikapp och bestämma sig vad han vill göra. Han närmar sig mitten och låter moderat light, precis som Reinfeldt gjorde med Nya moderaterna. som tog arbetslinjen och utanförskapet från s.

Centern minskar igen... till 4.3
Det är oroande men denna gång vet vi orsaken och därom är det tyst nu...se ovan. Det görs bra saker som drivmedelspaketet häromdagen med Anders Borg och Anna-Karin Hatt på Brännpunkt i SvD www.svd/brannpunkt som ska minska CO2 utsläppen med 600 000 ton per år. Det ska ske genom ökad inblandning av etanol i bensin och biodrivmedel i diesel. Mer sådant. Svenskarna sätter miljön, klimatet och energin högst enligt senaste Eurobarometer-undersökningen.

För övrigt blir det tennis i dag, inne. Det är fortfarande en halv decimeter snö på marken.

Inga kommentarer: