torsdag 10 maj 2012

EU: Ta tag i korruptionen i Europa så stärks ekonomin
Det är mycket jag tycker att EU inte borde hålla på med. En sak som EU verkligen borde ägna sig åt är korruptionen i Grekland, Italien... EU-ledarlandet Tyskland bör ta initiativet gärna tilsammans med Sverige till en gemensam hållning, med gemenskapsbeslut eller lagstiftning. Sverige kunde ta ett initiativ...där centern kan börja.

Alldeles utmärkt artikel av Annie och Micke om utökat samarbete med Mp
Centern är ett miljöparti. Det är Miljöpartiet också. Det finns ingen anledning att sätta partierna mot varandra. Tvärtom, det är väl ändå sakinnehållet och kraven på insatser inom energi, klimat och miljöområdet som bör avgöra. Då kan mycket uppnås med samarbete.  Tre områden föreslås i artikeln www.svd.se/debatt. Det är fortsatt samarbete inom migrationspolitiken. Vi ska välkomna nya svenskar.Stärkt infrastruktur med ökade satsningar på underhåll och nya järnvägar och modern miljövänlig transportteknik som trådbussar och spårbilar (det senaste mitt tillägg). Sänkta trösklar på arbetsmarknaden är det tredje. Bra. Varför inte en inbjudan från hela regeringen....?

Stark Alliansbudget i landstinget: Två nya mdr på vård och trafik
Det är nog den starkaste budget jag kan påminna mig från Majoriteten i landstinget. Alliansen bygger ut vården med en och en halv mrd och trafiken med en halv. Sammanlagt 49 mdr på sjukvård och 8 mdr på trafik och nästan 3 mdr på forskning, t.ex för ökad patientsäkerhet tillsammans med KTH. 800 nya vårdplatser. Det ska vara enkelt att söka vård. I centern får vi igenom rening av gaser och läkemedel från sjukhusen och nya steg mot klimatneutral kollektivtrafik. Nord-Syd passagen och fortsatt bred upphandling av skärgårdstrafiken är en stor C-framgång.

För övrigt åker Hemmestakören i morgon till Moseldalen på cykel-. och sångturné...

Inga kommentarer: