söndag 27 maj 2012

EUrokrisen: Trött på att få rätt, läs Peter Wolodarki i www.dn.se sid 5
Det tyngsta argumentet i euro-omröstningen 2003 var att en gemensam valuta skulle göra konflikter mellan EU-länder omöjliga. Men euron har lett till motsatsen. "Euron har bidragit till att öka spänningarna mellan länder". Det säger Peter Wolodarski i DN. En av de självsäkra ja-sägarna. Det är inget krig mellan Tyskland och Grekland men relationerna har kraftigt försämrats och nynazister och kommunister har gått fram i de grekiska valen. Det var väl inte det ja-sidan ville...?

Att arbetslösa flyttar till jobben är väl inget konstigt
Regeringen förbereder nu en proposition där nyanlända flyktingar förutsätts ta jobb där de erbjuds med risk för sänkt ersättning. Det är väl inget konstigt och har gällt människor i alla tider. Hur många har inte åkt till Stockholm för jobb och till Amerika...?

Tur för Mp att partistyrelsen vann striden om vinster i friskolorna
Det var med liten marginal 108-86 som partistyrelsen vann på Mp-kongressen. I bolagsordningen ska skrivas in att "syftet" med verksamheten inte är vinst- Oklart men tillräckligt tydligen för ett ja. Men något totalstopp är det inte. Blir det vinst kan vinsten delas ut till aktieägarna om "den är skälig", och det ska Skolinspektionen avgöra. En krånglig och otydlig "lösning" men den räddar Mp från att hamna på samma sida som V och Sd. Och nu är man regeringsdugliga....vilket var syftet.

För övrigt var jag på Musikvalvet Baggen i går och lyssnade på den utmärkta trubaduren Thord Lindé på hans  Bellman Concert. Härligt, med några glas rött också.Inga kommentarer: