tisdag 29 maj 2012

Håller FN och världen helt på att tappa greppet i Syrien
I Libyen var det annat. Där satte Nato in flyg och Sverige medverkade med flygspaning för att krossa Khadaffi-diktaturen Men mot Al-Assad -diktaruren som varje vecka dödar hundratals demonstranter och vanliga människor på gatorna är FN och Världen helt förlamad. Vad säger vår utrikesminister??

Lena Ek inviger Levande kust - BalticSea 2020
Björn Carlsson har donerat 500 milj kronor till projektet BalticSea 2020. En del i projektet är Levande kust där vi i Värmdö kommun nu är "projektansvariga" med en stor studie om övergödningen och näringsutsläppen av fosfor och kväve i Björnö- och Säbyfjärden. Enskilda avlopp står för mer än hälften av utsläppen, som vi på alla sätt försökte minska när jag var ordförande i Miljö- och byggnämnden 2002-2006. Viktigast är att bygga ut VA och det gör vi i Värmdö sa vår kso Lars-Erik Alversjö. Miljöminister Lena Ek backade upp projektet som satsar 70 milj. Vackert.

Kommunalisering av Hemsjukvården - kostar kraft - skapa arbetsteam  i stället mellan kommun och landsting med både läkare och övrig vårdpersonal
Jag är så gammal så jag minns hur Börje Hörnlund kämpade med Ädelprojektet på 70-talet. Nu skall hemsjukvården föras över till kommunerna. Vi hade Västerbottens läns landsting på besök för ett år sedan som har löste frågan med arbetsteam mellan kommun och landsting utan stor, dyr och arbetskrävande huvudmannaskapsreform. Vore det inte en bättre lösning? Dessutom mer decentraliserad.

Bra att frågan om bussterminalen bordlades i Stadshuset- Vore ännu bättre om den stoppas
och bussterminalen för oss som bor i Nacka och Värrmdö blir kvar på nuvarande plats i stället för att där bygga en Galleria och spränga in en bussterminal i Katarinaberget för 2 mdr. Dyrt, fel, stora miljörisker,långt att gå till T-banan, risker vid utrymning. Vansinne.

För övrigt blir det gruppstyrelse i landstinget i dag där vi ska lägga upp budgetdebatten i landstinget.

Inga kommentarer: