fredag 11 maj 2012

Vågat men bra förslag från Obama om enkönade äktenskap
Det är USA vi talar om. En annan kultur än vår. Generellt mer konservativ, för att inte i vissa stycken säga reaktionär och ofta djupt religiös. Då är det vågat politiskt men just därför hedervärt att säga att man är för enkönade äktenskap. Hörde Obamas intervju och han valde verkligen orden och sade att det var hans eget personliga ställningstagande. men ändå...Heder.

Grekland: En samlingsregerieng vore det bästa
Efter två misslyckade försök med Nea Demokratia och vänsteralliansen och nu inne på det tredje med Pasok, socialdemokraterna, som tappade två tredjedelar av sina väljare i valet ser det illa ut. Vi ska inte tala om vilken regering Grekland ska ha men en samlingsregering vore nog det bästa. Det är inte säkert att den håller särskilt länge heller, men det är kanske värt ett försök. Huvudfrågan är ju om Grekland ska stå kvar vid uppgörlserna med EU, ECB och IMF, ja eller nej. Ibland kommer det fram kompromisser när man talar med varandra.....

EUropa behöver en Marshallplan
Här har Hollande rätt. Visst, du måste reglera dina skulder. Du måste ha en ekonomi där inkomster och utgifter är i balans. Men det går lättare att få om du kan sälja produkter, ta emot turister, förbättra transporterna. En plan för uthållig tillväxt är vad EU skulle behöva. Där infrastruktur, miljö, klimat, jobb och migration vävs ihop i en framtidsinriktad Marshallplan eller "Merhollande" plan om Tyskland och Frankrike kan hålla i klubban.

För övrigt går nu bussen till Arlanda och därifrån vidare till Koblentz och Moseldalen med Hemmestakören på cykel- och sångturné.
Det blir ingen blogg nu på en vecka...

Inga kommentarer: