måndag 7 maj 2012

Stor politikhelg med
Ny president i Frankrike
Det var väntat enligt opinionsundersökningarna. 52-48 är större skillnad än jag trodde. Orsaken: Sarkozy är avskydd av många. Vändningen: Satsningen på Le Pen väljare och främlingsfientlighet. Marine Le Pen själv valde att avstå i valet mellan Sarkozy och Hollande. Detta trots att Sarkozy låg nära hennes åsikter. Men avskyn mot S var större. S:s chanser var döda när mittenpolitikern Bayrou lade sin röst på Hollande. Sorti Sarkozy.

Hela Grekland stormar
efter katastrofvalet för Nea Demokratia som tappade varannan väljare och ännu värre för det socialdemokratiska Pasok som tappade två av tre. Upp steg vänster- och högerpopulister som inte vill ta ansvar för Grekernas ekonomiska haveri. Det stormar. Ingen vet vad som kommer. Överlever euron och EU...?

Löfven, Reinfeldt och Sjöstedt vann i partiledardebaten - Annie kom bort
Löfvens debut är godkänt. Reinfeldt höll ställningarna. Ingen vann på någon politisk sakfråga. Jonas Sjöstedt var tydligast utifrån vänsterns politik men nej till vinster i välfärden håller inte, även om det kan låta bra. Annie Lööf kom bort och blev mest ihågkommen för att  "Jag vill ha så mycket skattesänkningar som helst...eller ngt i den stilen.

Centern: Ransonera välfärden, oj,oj, oj
Man tror inte sina öron, eller ögon när man läser dagens www.dn.se/debatt . Vi måste börja ransonera välfärden skriver Hans Dahlgren, ordförande i Centerns välfärdspolitiska grupp. Herregud...Vem är han? Oj,oj, oj. Hur många stöter vi bort? Vilka får vi kvar? Nu är det tidningen som sätter rubriken men HD skriver själv "ransonera välfärden".

För övrigt ska jag nu läsa handlingarna till landstingsfullmäktige i morgon, 4 cm ungefär...

Inga kommentarer: