onsdag 30 maj 2012

Stoppa EU:s budget. Sverige ska inte betala 40 mdr om året,  minska jordbruksstödet och minska hela budgeten.
Har ni sett någon organisation eller företeelse där inte aptiten på mer pengar ökar så fort det blivit rutin att pengar ska betalar. Det gäller skatter. Det gäller budgetar, det gäller avgifter, elskatter, det gäller...Gunnar sträng införde omsen någon gång på 60-talet. En liten omsättningsskatt på varor. Det var någon procent och skulle inte bli mer. I dag är det 25 procent.
EU vill nu öka Sveriges bidrag till sin budget från 30 till 40 miljarder. EU vill utöka sin budget med 10 procent och 40 procent att budgeten ska gå till jordbruket, främst de franska vinodlarna.
Nej till mer EU-pengar.

Bra att näringslivet vill satsa på samarbete om välfärden
Svenskt näringsliv startar nu tillsammans med Almega, Friskolornas Riksförbund och vårdföretagarna ett samarbete under rubriken " Stärk kvaliteten i välfärdstjänsterna". Projektet ska syfta till kvalitet, effektivitet och valfrihet i välfärdstjänsterna och näringslivet ska bidra med det man gör inom industri och tjänster som Scania och Volvo som utvecklar produkter tillsammans med kunden. Bra naturligtvis och roligt. Kund i välfärden är också medborgare och ska ställa krav på sina förtoendevalda. Se www.dn.se i går den 29 maj.

Olyckligt uttalande av Eskil om mer kalahyggen
Det var olyckligt och oproffsigt av en annars ofta sansad jordbruksminister. Att kräva fler kalhyggen eftersom det är bra för klimatet. Nu får han också forskarna på sig i dagens DN.Debatt www.dn.se/debatt som skriver att ett kalhygge släpper ut "enorma mängder koldioxid" de första åren efter kalavverkningen. Onödigt.

För övrigt ställde Trafikverket upp på vårt förslag från KOMPASS på statligt stöd till Pilotbanan för Spårbilar i Uppsala i går så nu närmar sig ett beslut bara landstinget kommer loss.

Inga kommentarer: