söndag 6 maj 2012

Två gissningar i dag
1.Löfven-Reinfeldt, oavgjort. Båda kommer att hålla statsmannaprofil
Det ska bli mycket intressant att se och höra partiledardebatten i kväll i SVT:s Agenda. Det är Löfvens premiär och det betyder mycket vilken ton och vilken attityd han anlägger till både omgivningen och sakfrågorna. Tror båda kommer att vilja visa att de är statsmannamässiga. Vi vet det redan om Reinfeldt men Löfven kommer säkert att försöka visa detta också. Han triangulerar, dvs han tar sättet att kalla sig "det nya arbetarpartiet" som modereterna gjorde till sig och blir "det nya företagarpartiet". Näringsliv, fack, akademi och tillväxt skapar jobb. Ekonomin ska vara i balans.

Vi måste visa i centern att vi kan klara våra ministeruppdrag med näringsliv, miljö, landsbygd och energi
Vi måste också visa att vi är ett brett parti för hela landet och alla gammelsvenskar och nysvenskar med skola, ungdsomsfrågor, jobb, nybyggare och äldre. Livsbalans är ett bra ord och ett bra tema.Testa det Annie.

2. Sarkozy - Hollande, oavgjort, men en mycket knapp seger för Hollande
Det kan inte bli två segrare. Men jag tror att Sarkozy hämtar in ännu mer och att det blir mycket jämt.Ekonomi, eurokris, jobbkris, EU-kris, invandring och ledarskap. Där är valets huvudteman.

Kan Tyskland och Japan avveckla kärnkraften kan Sverige
I går stängde Japan sin sista reaktor. Tyskland har efter Fukushima beslutet att avveckla all kärnkraft. Kan två starka industriländer avveckla kärnkraften så kan Sverige. Vilket läge för centern att kräva avveckling framför nästan på Mp som skulle bli helt omkörda. Många "gamla" centerpartister skulle komma tillbaka och många nya skulle komma till.

För övrigt blir det nu visning på huset om en timme och sedan får vi se vad som händer...

Inga kommentarer: