onsdag 2 maj 2012

Socialdemokraterna: Jobb, utbildning - mindre om a-kassa och bidrag
Jag hörde rätt i går och media har fångat in detsamma. Socialdemokraterna ska ta tillbaka jobbfrågan från Moderaterna. Det gamla arbetarpartiet ska komma tillbaka som just arbetarparti. Innovationspolitiskt råd, sommarjobb och utbildningskontrakt var förslagen. Och det är inga löner 25-procentiga löneökningar. Det är i stället krav på de ungdomar som inte gått ur gymnasiet att lova att plugga om samhället lovar utbildning och försörjning.

 Magdalena Andersson
talar inte om lön utan försörjning under tiden ungdomar utbildar sig.Det är ett smart drag. Men hur hög ska den försörjningen vara? Någonstans finns det en  (S)chlingman som har tänkt. Inga procent, inga siffror, inga löften som kan spricka i samma ögonblick som de presenteras. Inget om ersättning, inget om a-kassa, om man inte får frågan och då ska den höjas till 910 kronor.

Vänstern och Jonas var mer konkret
Det skrev jag också i går direkt från talen i radion och det tycks stämma i daga också. Han lovar  30-40
000 jobb i den privata sektorn och minst lika många i den offentliga med lärare och sjuksköterskor. Bankerna ska betala med 3,9 mdr i en extra bankskatt på 5 procent. Låter ideologiskt rätt för V men för opportunistiskt och naturligtvis omöjligt att få igenom. S har inte kommenterat. Jonas talade mycket mer om klimat, miljö och energi. Det vinner han på. För Lövden fanns det knappast med alls.

Nu ska jag till möte igen med partierna i Värmdö om Nej till avgifter på Skurubron. Kanske ingen världsfråga, men för oss Vämdöbor är den viktig, mycket viktig.

Inga kommentarer: