tisdag 1 maj 2012

Traditionellt och utan besked från Stefan Löfven på 1 maj
Har hört med ena örat på förstamajtalen i dag och arbetat med inre tjänst hemma i huset samtidigt.
Full sysselsättning är budskapet. Men vem är emot det. Kritik mot regeringen för att den inte gjorde tillräckligt under finanskrisen 2008 och framåt. Ett innovationspolitiskt råd för att ge jobb vill Löfven tillsätta med statsministern ( han själv) som ordförande. Innovation, forskning och framtidsfrågor ska lyftas upp. Näringsliv, fack och akademi ska samarbeta.Bra men lite oklart. Lite nytt är kravet på ökat ansvar för den enskilde. Traditionellt var ordet. 
"Fattigdom ska med s vid rodret bara bli något som man läser om i historieböckerna". Det var ett löfte och det kan bli farligt. I morgon kommer budgetförslaget.

Vänstern vill höja skatten på bankerna - och lovar 120.000 nya jobb
Att lova ett exakt antal nya jobb var ingen framgång för Fälldin och det är det inte för Jonas Sjöstedt och vänstern heller. 30-40.000 i den privata sektorn och 60.000 i den offentliga sektorn på bland annat fler lärare. Det ska finansieras med höjd skatt på bankerna med 3.9 mdr kr genom en extra bolagsskatt på bankerna med fem procent. Lite väl populistiskt tror jag. Vänstern tappar nu i opinionen när s går så starkt framåt. I morgon kommer också vänstern med sitt budgetförslag. Bra med Jonas förslag om klimatet.

För övrigt var det en mycket trevlig fest hos oss med med Hemmestakören. på Valborg. Bellmantemat bars lysande upp av alla deltagare och några av oss han också med firandet på Sjöliden.

Inga kommentarer: