måndag 28 maj 2012

Irland kan rösta nej till europakten
Just nu ser det ut som irländarna kommer att  rsta ja till europakten med opinionssiffror påm60-40 för ja-sida. Så har det varit förut   också, som 2001 då irländarna röstade nej till Nice-fördraget och 2008 då samma irländare röstade nej till Lissabonfördraget. Det tragiska med nej- omröstningarna är att de alltid följs av en ny folkomröstning på samma tema med några små margnella  ändringarsom till slut blir ett ja i en andra omgång.
Räntorna  har stigit också på Irland. Nödlån diskuteras från EU. Åtstramningspolitiken är i gungning. Nej-sidan kan vinna igen...och sedan blir det väl en ny..  EU-krati.

Mp öppnar för samarbete med C - C ska svara ja och gör det.
Det håller på att hända något mycket intressant och välkommande i svensk politik. De två gröna partierna Centerpartiet och Miljöpartiet kan bilda en stark smarbetsallians. Gustav Fridolin talar om att "Mp kan bilda regering med Centerpartiet"efter nästa val. Mängder med "gamla" språkrör är positiva som Per Gahrton. Centerns partisekreterare är mycket positiv och det är mycket roligt och välkomnande för både Centern och Miljöpartiet. Det kan bli något verkligt nytt. Både för saken,klimatet, energin, miljön, bostäderna, trafiken, skolan och för det politiska klimatet. Bara att backa upp.

Vad vill Per Ankersjö
I det sammanhanget förstår jag inte riktigt Per Ankersjös  artikel på DN debatt www.dn.se/debatt i dag. Det är klart vi och värden behöver tillväxt men frågan är hur den ska se ut. BNP-begreppet t.ex har tappat sitt värde om man talar om hållbar tillväxt.

För övrigt ska jag nu in till landstinget och diskutera handikappfrågor

Inga kommentarer: