torsdag 3 maj 2012

Franska presidentvalet. Efter gårdagens debatt vinner Hollande
Det var en stressad och pressad Sarkozy som mötte Hollande i gårdagens debatt inför den avslutande valomgången om några dagar. Hollande var avspänd och framförde sina krav på sänkt pensionsålder mm balanserat. Sarkozy kritiserade Hollande för bristen på erfarenhet och framhöll sig själv som ett föredöme med erfarenhet och skicklig på krishantering. Nej, det räcker inte. Närmandet till Marine Le Pens väljare drar ner honom som intellektuell när man vänder kappan efter vinden.

Bra möte om landstingets nya hbt-policy
I går genomförde landstingets förvaltningar och förtroendevalda tillsammans med hbt-organisationerna ett välbesökt och informativt möte om landstingets nya hbt-policy som antogs den 6.12 förra året.
Visionen är att "Alla människor, oavsett kön, könsidentitet, könsuttryck eller sexuell läggning, synliggörs och blir bemöttamed respekt och professionalitet inom Stockholms läns landstings olika verksamheter". Vi måste som landsting föregå med gott exempel och det var vad hela mötet handlade om.

Överraskande och tråkigt att Lars-Erik Alversjö slutar som kommunstyrelsens ordförande
Jag hade inte en susning. Många jag tala med hade det inte heller. Ett erbjudande från tidigare arbetsgivaren Telia om mobilsatsningar i Asien blev för svårt att säga nej till. Rätt eller fel. Det är Lars-Erik som själv gjort valet och han ska ha en eloge och respekt för att han på ett öppet och otvunget sätt styrt Alliansen och nu Koalitionen i Värmdö. Blir det Monica Pettersson som nu tar över. Det vore inte  inte fel.

För övrigt hade vi förmöte med KOMPASS-styrelsen i  morse inför årsmötet i Upplands-Väsby i morgon. Spårbilen kommer.

Inga kommentarer: