lördag 26 maj 2012

Miljöpartiet får stort utrymme och kommer över tio procent nästa val: klimat,kärnkraft, spår
Ja, så ser det ut och så kan det bli. Debatten om vinst på friskolorna som i skrivande stund just är uppe   till beslt på   Mp-kongressen skadar inte partiet. Tvärtom, det gynnar dem oavsett beslutet. Avvecklingen av kärnkraften gynnar Mp dels för att centern olyckligt har  bundit upp sig för ny kärnkraft och dels för att Stefan Löfven och s är otydliga. Det missgynnar centerns kärnväljare och det splittrar s.

Mp vill ha mer, bättre och billigare tåg och mindre och dyrare flyg med CO2 skatt.
Artikeln i dag i www.dn.se/debatt  om att satsa på tåg i stället för flyg och bygga ut järnvägen, sänka priserna och  lägga koldioxidskatt på flyget har stöd av 90 procent av befolkningen enligt en undersökning. I förlängningen" vill man ha  höghastighetståg mellan Stockholm, Göteborg Malmö, Oslo och Köpenhamn.

Annie Lööfs inbjudan om att göra upp med Mp om järnvägen är ett bra initiativ.
Det gynnar bara Mp har några sagt till mig. Nej, det gynnar saken med fler spår, minskad klimatpåverkan och både C och Mp som partier.

Och här har Centern sin chans att driva på för spårbilar i Sverige
Det skulle minska trängseln i trafiken, gynna klimat och  mljö och skapa innovationsmöjligheter för Sverige med nya exportmarknader  över hela världen.

Annie kan göra det nu genom att ställa sig bakom det brev som Stefan Hanna, kommunalråd i Uppsala och jag som ordförande i KOMPASS skrivit till regeringen med begäran om stöd till pilotbanan i Uppsala. Det handlar om 4-5 miljoner för att tillsammans med Uppsala kommun och landstinget få igång pilotprojektet som nu  är klart för start.Stödet bör komma genom Trafikverket och pengar finns. Det är bara ett beslut som fattas. Ta kontakt med dep.rådet Håkan Jansson på ditt eget näringsdepartement så sköter han resten. Heja Annie.

För övrigt har det nu blivit 4-5 kilometer med hygglig fart genom Storskogen i Hemmesta som inte ska bebyggas...

Inga kommentarer: