lördag 30 juni 2018

Annie är i löpet i media om regeringsfrågan, Alliansen, samarbete, migrationen och nej till SD
Bra naturligtvis, men media styr och det blir regeringsfrågan, migrationen och SD som dominerar den politisk debatten.
Vem vinner på det? Inte Alliansen, där det alltid är splittringen i Alliansen som media då skriver om och det är naturligtvis negativt, eftersom Alliansen vill bilda regering som Alliansen. S och Mp har ännu svårare men klarar sig från debatten om splittring eftersom den redan nått botten.

Annie säger nej till en bred blocköverskridande regering trots att fyra av tio svenskar vill se en sådan.
Å andra sidan talar Annie om att "Vi behöver samverka för att styra Sverige", www.dn,se/nyheter. Det blir lite svårt för lyssnaren att ta in dessa båda uttalanden samtidigt om man inte är mycket insatt, eller intresserad av skillnaderna i vad Annie säger. Nej till blocköverskridande regering dvs Allians och S, men ja till samverkan mellan en rödgrön regering, Alliansen, eller C och L .Blocköverskridande regering ska vi bara ha "i tider av verklig ekonomisk kris eller krig",säger hon.

Tycker nog att det är lite svårt att få in och det tycker tydligen 4 av tio svenskar också. 
Det borde finnas utrymme för blocköverskridande regering även i andra tider än kris och krig som t.ex nu med växande SD, ökad populism och nationalism, osäkerhet i världen och Sverige och ett allt mindre Socialdemokratiskt parti.

Annie förordar blocköverskridande samarbete inom ramen för Alliansen, och  visst sådana behövs  inom migrationen, arbetsmarknaden, miljön, klimatet, skatter och bostäder.

Inga kommentarer: