torsdag 28 juni 2018

Centerns affischer inför valet speglar i mycket det samhälle som vi lever i och ger svar på frågor varför många röstar med Sverigedemokraterna. Hoppfullhet i stället för hopplöshet, tilltro i stället för misstro.

Alla som nu säger i opinionsmätningarna att de ska rösta på SD är inte rasister.
Alla som säger att de ska rösta på SD är inte ens främlingsfientliga eller motståndare till invandring. Alla som nu  säger att de ska rösta på SD är inte nationalister heller. Alla är inte motståndare till andra religioner heller.

Mycket av svaret till SD:s stora framgång i opinionen, där man i dag ligger kring 20 procent, är just misstro i stället för tilltro
och hopplöshet i stället för hoppfullhet. Den stor invandringen har påverkat detta, men de är inte hela svaret, kanske bara en del. Vad har jag för framtid? Hur kommer det att bli för mig? När får jag ett jobb? När får jag en bostad? Det är vad man tror på, eller inte tror på som skapar negativ tankar om framtiden. Detta i sin tur ger misstro och hopplöshet, när man ser att ingen bryr sig om en, eller tror att ingen bryr sig om en. Misstror får fotfäste och skapar SD:s framgångar.

Vi måste medverka till att stärka tilltron på framtiden både i Sverige och i Världen. Framtidstro i stället för misstro, att våga tro på framtiden och att arbeta för den. 
Centerns tankar går här Framåt.


Inga kommentarer: