fredag 15 juni 2018

En mycket bra artikel av Annie på dn.se/debatt om breda långsiktiga reformer efter höstens val.
Ja, det är en riktigt bra artikel  både i sak,ideologiskt och vid rätt tidpunkt. En ny regering måste genomdriva reformer på främst fyra områden, arbetsmarknad, skatter, migration och bostäder. Reformerna ska vara långsiktiga och ha ett brett stöd i riksdagen, skriver Annie.

Sverige håller på att klyvs 
mellan jobb och arbetslöshet,inrikes och utrikes födda,stad och land, innerstad och förort. Sänk kostnaderna för att anställa, fler enkla jobb med  "något" lägre ingångslön, fristående aktörer  i arbetsförmedlingen och jobba längre är telegramtexten på förslaget. Utmärkt, Livsbalans skulle jag vilja tillägga, rätt att jobba så mycket och så lite man vill under olika skeden i livet.

En skattereform
med ett mer "solidariskt" skattesystem,sänkt skatt för låginkomsttagare och kostnaderna för anställning, lägre skatter på det som är bra för samhället som jobb och företag och högre skatter på det som är dåligt som miljöfarlig verksamhet och skulle jag vilja tillägga, kapital, konsumtion och moms.

En ny bostadspolitik
med fler billiga och enkla bostäder, enklare byggregler,friare hyressättning och ökad rörlighet på bostadsmarknaden.

Mycket bra ideologiskt, bra strategiskt att C tar initiativet, bra politiskt för folk vill ha ett ökat samarbete i politiken och att saker ska hända. 5.0, säger jag.




Inga kommentarer: