onsdag 20 juni 2018

I daga blir det en kortis från huvudet om EU och migrationspolitiken
EU har gått för långt i mer makt och mer överstatlighet. Det är en av orsakerna till nationalismens ökade framfart i de flesta medlemsländer, som Ungern, Polen,Italien, Tyskland, Nederländerna, Slovenien, Sverige som jag skrev häromdagen. Nationalismen vill stoppa invandring och migration från anda länder. Det är vårt land och våra medborgare vi ska slå vakt om, inga andra.

Det är en fruktansvärt inskränkt människosyn som Sd bär med sig och förmedlar i Sverige
Även om inte alla är inskränkta nationalister så har skräcken för att öppna sig för mycket skapat ett stöd till de nationalistiska partierna. Dit hör nu den bråddjupa sprickan mellan EU-länderna i asylfrågan. Det borde verkligen inte vara så.

Är det någon fråga EU borde ha överstatliga beslut i så är det frågor som handlar om överlevnad och att rädda liv, men så ser det inte ut. Humanism och medmänsklighet stannar upp och nationalisterna får ännu mer vatten på sin kvarn.
EU-kommissionens förslag att länder som vägar ta emot asylsökande måste betala kallas för "utpressning" av Ungerns utrikesminister. Här ska inte fördelas något ansvar solidariskt. Och han är inte ensam. Ska nationalisterna få bestämma? Nej, men om EU rasar ihop? Vad är värst? Finns det  något mitt emellan. Hur ser detta mitt emellan ut?


Inga kommentarer: