torsdag 21 juni 2018

Moderaterna pressade av SD:s uppgång och stor osäkerhet råder hur man ska agera.
Det är inte svårt att förstå. Moderaterna var uppe i 25 procent strax efter Ulf Kristerssons tillträde i oktober förra året. Nu har man rasat ner till 19 i DN/Ipsos Junimätning och SD har gått om dem och ligger på 20. M har tappat 3 procent sedan förra mätningen och det är SD och C som fått deras röster.

Kristersson har tappat lite av sin skarpa profil när han tillträdde och den hårdnande flyktingpolitiken har bara gjort att M- väljare heller tar originalet än kopian.
Det är inte så svårt att förstå heller. S har också de lägsta siffrorna sedan vet inte när, på 24 procent och det är ett uselt utgångsläge inför valet. Också S har tappat till SD och C precis som M.Båda partierna vill bli av med migrationsfrågan inför valspurten och Kristersson driver därför på hårt för en S-M Uppgörelse om migrationsfrågan före valet. Problem dock för båda...vad händer med samarbetet i den rödgröna regeringen och  samma sak i Alliansen...

Centern går framåt igen och nu är det 10 procent
Det är S-väljare och tror jag också många nya, unga väljare som visat starkt stöd för Centern. Annie drar och det gör också många andra partistyrelse-, och riksdagsledamöter för Centern. Vi har ett sammansvetsat lag och tydligare politik där vi går fram på flera områden som flyktingpolitiken med mer medmänsklighet, företagspolitiken med sänkt skatt för fler jobb, miljöpolitiken och landsbygds- och regionalpolitiken. Bra, bra. Håll ut och Framåt. Där känner man igen Centern.

Inga kommentarer: