måndag 4 juni 2018

Två politiskt högaktiva beslut ska fattas i riksdagen  denna vecka . Vinster i välfärden och ensamkommande flyktingbarn.

Vinster i välfärden ser jag mer som signalpolitik från vänsterpartiet och i "viss mån" S. Vänstern och Jonas vill ha det först för att de vinner på det, enkelt. En majoritet av svenskarna vill inte att skattepengar ska gå till vinster, eller "övervinster" i stora bolagskoncerner. Nej, det vill inte jag heller. Men vad är övervinster? Utredarjournalisten på DN  Kristoffer Orstadius som i dag har gått igenom hela frågan både med siffror och ord konstaterar att det inte finns någon klar definition på övervinster.dn.se/nyheter Då. utgår han ifrån de tre olika vinstmått som vanligen används.

Nu, blir det inget ja till regeringens förslag,
det går inte igenom och bra är det. Det skulle bara skapa kaos med hundratals äldreboenden, familjeboenden, skolor som skulle tvingas läggas ner. Svaret på frågan är en blocköverskridande uppgörelse som inriktas på Nej till övervinster i den mån de förekommer,dvs kontroll av välfärdsbolagen, Svårast tror jag blir skolan, kontroll av kapital,anställda, lärarutbildning,utbildningsframgång,vad elever och föräldrar tycker. Tydliga krav,rapportering och kontroll är svaret.

Beslutet om möjlighet för ensamkommande flyktingungdomar att stanna efter fullföljda studier kommer att gå igenom med Centerns stöd. Utmärkt, rätt och medmänskligt.
Men hur gör regeringen för att underlätta för de som nu får stanna att kunna göra det? Regeringen ska ge ersättning till kommunerna för skolgång, men bara det. Inte för boende, inte något försörjningsstöd. Blir beslutet bara en visst, ni får stanna, men klara er själva, där kommunerna då får betala. 


1 kommentar:

Joe Miller sa...

Good post. I learn one thing tougher on different blogs everyday. It would all the time be stimulating to learn content material from other writers and observe a little one thing from their store. I’d choose to make use of some with the content material on my blog whether or not you don’t mind. Natually I’ll give you a link in your web blog. Thanks for sharing. casino slots