tisdag 12 juni 2018

Trump och Kim Jong-Um överens om kärnvapennedrustning efter uppgörelsen i Singapore. Frågan är bara vad det betyder.

Ett historiskt möte säger Trump om uppgörelsen i Singapore om kärnvapennedrustning. Trump säger att det borde ha lösts för länge sedan. Kim talar om att nu ska vi lämna det förflutna bakom oss. Det är ett nytt kapitel för våra länder, låter det från Trump på presskonferensen efter mötet .Vi kommer att träffas många gånger säger han också. Nu är vi redo att skriva ny historia.

Ingen ände på alla positiva uttalanden från både Trump och Kim Joing-Un.Vi  får snart höra kommentarerna från USA om det gäller lika mycket där.

Från Nordkorea ska vi nog inte räkna med några andra kommentarer är de vanliga hyllningarna till vår store ledare.

Det är i vilket fall bra att kontakter tagits att samtal och dialog inletts. Vad som står där i detalj kommer naturligtvis att tolkas av journalister och berörda över hela världen. Men om det stämmer som Trump säger att vi kommer att träffas många gånger så är det verkligen en framgång för världen.

Ett utmärkt förslag från Centern och Annie att försörjningsstödet till familjer ska betalas ut med en lika stor summa till båda föräldrarna.

Det stödjer verkligen kvinnorna om det blir lika och därmed jämställt. Det är särskilt viktigt för flyktingar och invandrare som välkomnas till arbete i stället för passivitet. Beroendet till mannen minskar. Både kvinnor och män ska motprestera genom att studera, arbetsträna och delta i praktik. Bra förslag.

Inga kommentarer: