måndag 11 juni 2018

Kim Jong-Un och Donald Trump, vad blir det. Lyckat eller misslyckat. Vems fel? Hur reagerar världen?
Trump har som vanligt hoppat mellan stor framgång och totalt misslyckande som jag känner "redan efter en minut", säger han. Hur långt ska uppgörelsen sträcka sig? Vill verkligen  Kim Jong-Un ha en uppgörelse om nedrustning av de atombomber han jobbat för att få under hela sin livstid?

Mitt svar är:
Det viktigaste med hela mötet är inte uppgörelsen i detaljer utan själva kontakten, att det har påbörjats och att det kommer en fortsättning.
Trump säger nu något liknande att det viktigaste är att vi lär känna varandra och skapar en bra relation. Vi får se hur länge det uttalandet gäller? Ska vi säga till onsdag morgon...

Björklund kritiserar både S och M hårt för sin svarta beskrivning av Sverige och migrationen.
Båda tävlar med SD om att vara hårdast och vinna tillbaka röster, säger han på Järvaveckan. Det är en dålig start på valrörelsen att låta SD bestämma tonen. Kan hålla med, men  det är nog mera Björklund som sätter en ton för att klara de fyra procenten. Då måste man kritisera Allianskolleger också.

Det ska bli obligatoriskt att redovisa ursprungsland på kött säger regeringen,
Vi ska nu utreda vad som krävs för att EU-kommissionen ska godkänna förslaget. Oj, oj hör hur det låter. EU ska godkänna vad vi får och inte får äta. Hur lång ska EU sträcka sig?



Inga kommentarer: