fredag 1 juni 2018

Moderaterna satsar på nya rut-avdrag nu för fortbildning. Det var Reinfeldt som införde dem och nu vill Kristersson fortsätts.
Det handlar om vidareutbildning för att stärka företagen och konkurrensen. Det är Elisabeth Svantesson, finansministerkandidaten som tar intervjun i dn.se/nyheter.

I samma tidning kan vi läsa om Liberalerna som tar upp frågan om ensamheten bland de äldre och föreslår olika insatser i civilsamhället, föreningslivet och kulturen.
"Ingen ska behöva dö ensam" skriver  Jan Björklind, partiledare, Anna Starbrink, landstingdsråd och sjukvårdspolitisk talesperson och den årsrika Barbro Westerholm. Det handla om insatser för att undvika social isolering som anpassat byggande med trygghetsboenden, kollektivhus, sociala medier åt alla, sociala måltider och ta vara på ideelle insatser.
Intressant med "årsrika" i stället föräldre och håller verkligen med om saken: ensamheten är hemsk för den som inte vill ha den. Men hur många utspel orkar folk med?

Och Trump drämmer till med sina stål- och alminiumtullar mot EU,Mexico och Kanada,
Amerika first gäller och alla är kritiska. Har inte hört någon positiv kommentar, inte ens från Trumps,anhängare. Alla förstår att EU nu kommer att svara med liknande mynt, som vår handelskommissionär Cecilia Malmsdtröm säger, som tullar på majs, ris, jeans...Handelskrig, jag, det har börjat.Inget bra för världen.

Inga kommentarer: