måndag 11 februari 2019

Brexit kommer aldrig att ta slut. Om Mays förhandlade avtgal går igenom före den 29 mars så ska det tolkas och genomföras. Om det inte gör det och vi får en hård Brexit så ska något annta komma i stället Vadå?
Så ser läget ut, eller det är inget läge, det är hundratals olika  lägen. Vi vet inte engelsmännen vet inte heller De visste inte när de gick till folkomröstning på midsommaren 2016 och de vet inte i dag heller, och inte den närmaste tiden heller, där tiden an handla år...

Att då tala om Swexit som SD har gjort fram till nu visar bara hur fel SD har tänkt.Nu förstår man det och drar tillbaka förslaget om att Sverige ska lämna EU.

Men du då Hans som var ordförande för Nej-sidan i  folkomröstningen 1994 och inte ville att Sverige skulle gå med i EU, är inte Swexit bra då, att Sverige går ur. Jag som demokrat respekterar folkomröstningens resultat 1994,  med ca 53-47 i folkomröstningen för Ja till EU. EU är något helt annat i dag än vad vi röstade om 94. Mer överstatlighet större byråkrati, mindre demokrati...EU diskuterar i dag ett gemensamt försvar, en EU-arme´ EU-skatter, en EU-finansminister...Först måste vi förhindra att EU-staten växer och att detta blir verklighet, först måste vi se vad som blir av Brexit innan vi funderar på något liknande. Det är att börja i fel ända, Sk vi också hålla på i flera år och lägga ner energi, pengar tid och konflikter..Nej bygg satsa på de fyra friheterna, den inre marknaden och stärk samarbetet kring gränsöverskridande frågor som fred, handel, klimat. det är detta vi ska ägna vår tid till. Mer samarbete - mindre EU-stat.

Inga kommentarer: