torsdag 7 februari 2019

Så avgår då Jan Björklund efter tolv år som L-(Fp) ordförande. Det är inte oväntat inför deras riksmöte i höst, men kom ändå lite plötsligt.
Jag hörde honom i ekot i går kl 12.30 och där kritiserade han hårt förslagen från den nya "Reformism" föreningen i S att höja arvs- och gåvoskatterna skatterna på fastigheter, förmögenhet, kapital, Plötsligt några timmar senare 15.00 kom beskedet att han inte ställer upp till omval på höststämman. Jag tror, eller gissar att han helt enkelt fick kritik inifrån för att gå ut med något så stort som inte var förankrat i partistyrelse och riksdagsgrupp och då blev han förbannad och avgick.

Plus och minus sätter jag på Björklund.
Jag hade många debatter med honom när han inför folkomröstningen om EU, där han ju är en fanatisk EU-vän, Nato- och eurofantast. Det var hårda tag, men upplevde honom ändå som en trevlig person.Har tydligt noterat att han mer eller mindre varit assistent åt Annie under hela senare delen av förhandlingarna för en ny regering. Alldeles för mycket upp- och ner och ständigt nya förslag i skolan.

En viktig fråga är efterträdare
Blir det någon av personerna Mats, eller Johan Persson som varit för Kristersson som statsminister och mot samarbetet med S så kan detta S,Mp,S, L samarbete få problem och regeringen i värsta fall spricka. Detta kommer snart att visa sig. och i media sägs att valberedningen redan börjat arbeta. Synd om detta skulle bli följden, det drabbar inte minst Centern och Annie Lööf som varit så lyckosamt pådrivande i den processen. 

Inga kommentarer: