fredag 8 februari 2019

Ja. jag är en tidningsnörd, där DN kommer högt och i dag har ledaren temat "Nu är det dags för operation rädda EU".
Hela ledaren beskriver EU:s kris och resonerar fram och tillbaka vad som är fel och vad som ska göras.Man börjar med att beskriva SD:s nya linje i sin plattform inför EP-valet att inte lämna EU men att i stället  dra "ännu mer nytta av EU och sedan får man se".Åkesson citeras när han säger på SD:s presskonferens att "det man ser är partier som är starkt kritiska till överstatlighet har växt väldigt kraftigt och bildat regering i ett antal länder i Europa". Det är precis det som SD eftersträvar.

Det passar också väl ihop med Sverigedemoraternas tankar på ett konservativt block
i Sverige med SD, M och Kd. Detta har kommit närmare nu också om man ser till opinionsmätningarna där Novus gav dessa tre partier en majoritet i riksdagen i senaste mätningen där SD är det största blocket i den majoriteten.
Olyckligtvis har SD rätt om EU ska förstås inte bara som ett ekonomisk intressegemenskap utan också en politisk, skriver DN. Sedan kommer följande SD vill "urholka, underminera, försvaga, urvattna, splittra, förgifta, ta död på"EU. Varför ger man SD hela ledarsidan? Man ger ju SD gratis reklam och Åkesson skrattar.

Sedan skriver DN, att aldrig har EU framstått som så livsviktig som nu och aldrig har den framstått som så bräcklig.
Sedan beskrivs de nationalistiska partierna och länderna Ungern, Polen, Italien, Österrike som flyttat in i regeringskanslierna. Men DN säger ingenting om orsakerna till denna utveckling- Varför växer nationalistiska partier? Varför är folk missnöjda? Varför växer Alternativ för Tyskland i Frankrike,Le Pen  i Frankrike och Åkesson i Sverige, och varför har vi Brexit i Storbritannien?

Svar EU har vuxit och går alltmer mot en federation, en EU-stat, med egen armé. egna skatter där fler och fler politiiska områden läggs under EU. Samarbete Ja- i ett nytt EU, säger jag. Ta fram ett reformprogram för demokrati, åteföring av frågor till medlemsländerna,minskad överstatlighet och byråkrati. Gör det innan EU krdisar ännu mer och fler länder vill lämna Unionen. Vi behöver ett Europasamarbete - i ett nytt EU.

Inga kommentarer: