tisdag 17 februari 2009

Att slå Sverigedemokraterna på hemmaplan
Det är inte särskilt svårt att se med vilka motiv moderaterna går fram med minst sagt tvetydiga förslag ang invandrarpolitiken. Indraget medborgarskap, indraget samhällsstöd om man bosätter sig på fel plats...Det är bara att hoppas att andra partier nu kan stå emot de värsta dumheterna och direkt motbjudande förslagen som varit upp tidigare och fått nej redan då.
Det är inte med sådana metoder vi skall slå Sverigedemokraterna.

Årsmöte i Värmdöcentern
Så har vi då haft årsmöte i Värmdöcentern i måndags och med sju motioner om personlig integritet, fildelning, stöd till småföretagare, spårbilar , social ekonomi och ändringar av plan och bygglagen bidragit till debatt på riksstämman den 7-10 maj.
Men roligast i dag var besöket på G2 i läraren Karin Aasebys klass som ville prata om klimat- och framtidsfrågor med ngn från kommunen....Vilka strålande idéer. Vad sägs om nätfakturur för att spara papper, elbilar som görs av staten som löser in de gamla bilarna, spårsatsningar och stubbprojekt för mer bioenergi.
Jag berättade förstås,om Framtids- och klimatberedningens arbete och våra visioner och scenarios om ett klimatneutralt och långsiktifgt uthålligt samhälle. Spårbilarna tror jag itresserade eleverena mest,i alla fall räknat i antal frågor. Roligt. Länge leve ungdomarna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag, nysvensk (dvs invandrare)anser inte moderaterna "slå Sverigedemokraterna på hemmaplan". Jag har längtat efter ett storkäftigt parti givetvis utan rasmotsättningar, som ändrar de förutsättningar för att jag och flera tusen andra ska ta smällen av misskötande invandrare.

Invandrare är ingen homogen grupp, det är alla andra som inte är födda i Sverige. Det är världen som flyttar in till Sverige. Varför ska jag då ta stryk för andras handlingar??

Om du frågar mig ligger den dåliga invandrarstämpeln på Statens samvete. Svaga lagar har missbrukats av människor med sämre vetande, vilket kan ändras genom hårdare tag och strikta budskap!

Man kan inte förvänta sig att ett litet barn vet att godis inte borde ersätta maten, för han/hon är inte kompetent nog att veta sitt eget bästa. Alltså vet inte flyktingar som i vissa fall saknar helt utbildning, att genom att bosätta sig bland svenskar ger dem mer nytta. Tryggheten bland landsmän kontra osäkerheten bland människor som man befinner sig utseendemässigt, kulturmässigt likasom språkmässigt överväger.