onsdag 4 februari 2009

Härdsmälta ( c ) ?
skrev jag som rurik på ett presspapper på förmiddagen. Vad är det som pågår Maud? Håller Du och partiledningen på att säga ja till nya kärnkrftsverk över huvudet på oss medlemmar? Jag trodde inte jag skulle behöva ställa en sådan fråga till en partiledare i centern men nu är jag tvungen att göra det.
Centern tog upp miljöfrågan i Sverige. Centern drev fram motståndet mot kärnkraften under 1970-talet och blev ett stort parti. Centern stod för linje tre med krav på avveckling av kärnkraften i folkomröstningen 1980.
Klimatdebatten har nu gjort att förnybara energikällor som sol, vind, vatten och jord växer explosionsartat.
Att då besluta om nya kärnkraftverk när den förnybara energin äntligen fått upp farten är att direkt ta död på den utveckling vi så länge kämpat för.
Kom precis hem från centerns landstingsgrupp. Blev uppringd av media om att riksdgsgruppen kallats till ett hemligt möte på hemlig plats med hemlig dagordning. Ja, det var sant. Ingen fick säga något efteråt. Det skulle vara hemligt...Vad är det man inte vågar tala om. Att interndemokratin återigen sätts på undantag?
Den 7-10 maj har centern sin riksstämma i Örebro. Vad är det för"beslut underifrån" att driva igenom mer kärnkraft innan stämman? Eller bryr sig inte Maud om det?
Varför överhuvudtaget förhandla om mer kärnkraft när det i regeringsdeklarationen står att "förbudet mot att bygga nya reaktorer kommer att bestå".
Ställ inte till med någon intern härdsmälta, Maud. Vad tror du temat på kommundagarna i Visby i helgen kommer att handla om?
L

Inga kommentarer: