fredag 13 februari 2009

Överraskande positiva förhandlingar om energin

Det skall inte råda någon tvekan om vad jag tycker om uppgörelsen om energin i Alliansen om öppningar för mer kärnkraft. Om det tycker jag inte. men jag har också sagt att om satsningen på förnybart blir stor, stark och direkt så kommer det kanske inte att finnas ngn plats för nya kärnkraftverk. Detta särskilt som kärnkraften i framtiden skall betala sina egna kostnader också försäkringskostnader och det kan bli rätt dyrt...

Sett i det perspektivet var de positiva tongångarna från första dagens överkäggningar mellan Alliansen och oppositionen om energin och kärnkraften välkomna. Om s, v och mp driver på åt rätt håll med ännu mera förnybart occh ingen kärnkraft eller... så kan det bara bli bättre. Då får m,fp och kd maka på sig åt centerns håll. Det riktigt fantastiska med det vore att få med hela oppositionen inklusive v och mp, men här får vi nog ta en dag i taget.

För Sverige, svensk industri, företagande, miljö och framtid vore en uppgörelse om energin över partigränserna en seger för förnuftet...ja kanske rent av en avveckling med förnuft.


En produktionsstyrelse för Pro Värmdö och Varmtek
Ja, det är nog vad vi behöver för att få ngn naturlig instans att diskutera produktionsfrågor i med alla våra 60-talet resultatenheter i den nya organisationen. Det är ingen lätt fråga men den måste lösas. Vi var ju också överens med opposiotionen i förhandlingarna i höstas om en lösning i den riktningen och det vore positivt om vi kunde vara det nu också när det börjar bli konkret.

För övrigt skall jag i morgon till Upplands Väsby och prata spårbilar med centern tillsammans med Magnus Hunhammar i KOMPASS. Det är lika roligt varje gång och nu är det väl 20-talet kommuner som planerar....

1 kommentar:

Erik Rune sa...

Hej, Hasse. Är inte de rödgrönas inställning också ett skydd mot Alliansens (inklusive centerpartiets!!!) öppnade dörr för kärnkraft? Om s, v och mp genom politik vill dra igen dörren borde väl det också, vid sidan av kärnkraftens bärande av egna kostnader, vara ett skydd mot fortsatt radioaktiv nedsmutsning? Och om så är fallet, borde då inte du och andra vettiga centerpartister rösta på mp 2010?