onsdag 11 februari 2009

Se upp för högern i Israeliska valet
Det går kanske att förstå eftter kriget i Gaza att Israel känner sig hotat. Det har givit utrymme för högern i valet med Benjamin Netanyahus och Avigdor Lieberman. Kan skapa ytterligare motsättningar och är ingen väg mot någon fredlig lösning. Kadina och Tzipi Livnis mittenparti har en mycket mer öppen attietyd till samtal och förhandlingar och det är precis vad som behövs. Även direkt med Hamas. Eller skall vi säga just direkt med Hamas.

Stoppa EU:s datalagringsdirektiv
Så är det dags igen efter FRA och Ipred så kommer EU:s datalagringsdirektiv som tvingar teleoperatörer att spara information om e-post i upp till två år. Det blir följden av en dom i EG-domstolen i går och Sverige är redan i färd med att genomföra direktivet. Ta upp frågan i EU-valet och se till att sådana här personlighetsinskränkande EU-regler stoppas. Terrorismskräcken har fullständigt slagit knut på allt sunt förnuft och proportionalitet. Och varför skall vi följa EU:s överstatliga översittarregler? Bryt, säg nej och låt EG-domstolen pröva frågan och slå vakt om över 250 år gamla svenska offentlighets- och yttrandefrihetsregler.

Ett steg närmare spårbilar från Värmdö till Slussen
Spårbilar var ordet och om några år kan det vara verklighet från Gustavsberg över hamnen, Charlottendal, Mölnvik, Ösby, Skogsbo och tillbaka till Gustavsberg. Ett första steg kunde vara Gustavsberg - Charlottendal och vidare till Hålludden och Baby-Björns konsthall som står klar om några år. Därefter vidare över Skurubon, Danvikstull och in mot Slussen. Visst vore det fantastiskt roligt om vi kunde vara först och förutsätningarna finns. En halv miljon är inte mycket pengar för vidare utredning men allt har en början. Nu gäller det att lägga in spårreservat och driva på för en gemensam finansiering med SL, Staten, EU, kommunen och entreprenören. Yes we can.

Inga kommentarer: