onsdag 25 februari 2009

Drottning och prins - Victoria och Daniel
Ja, det är sant. Förlovning och giftermål. Men det var väl väntat. Sant men fullständigt obegripligt är också att DN, SvD, Expr och AB ägnar hela förstasidan och sådär 10-12-14 sidor inne i tidningen åt denna händelse. Jag tänkte skriva spektakel, men med respekt för de inblandade pesonerna så skriver jag inte vad jag tänkte. Demokratiskt är det inte. Verkligheten har för länge sedan överlevt monarkin men samtidigt gjort den till en kuliss som det inte är mycket att bråka om. Det kostar pengar men det skulle presidentval göra också. Att göra monarki eller republik till en stor politisk fråga är inte ens något för Lars Ohly.
Och Mona Sahlin vet att svenska folket gillar skådespelet. Det kan tom bidra till fortsatt borgerlig regering. Ett bra ordförandeskap i EU under hösten i år och en vår med planering och giftermål nästa vår skapar rätt vibrationer...Och Mona Sahlin kan inte annat göra än skicka blommor....

Stor podcarkonferens i Bryssel
Det ser ut att bli en snabbtur till Bryssel i helgen och en tvådagarskonferens om spårbilar som vi verkligen jobbat för i KOMPASS och som nu blir verklighet. Och vi kan inte vara annat än nöjda.
Vice kommissionären och transportkommissionären Antonio Tajani öppnar konferensen tillsammans med ordförandelandet Tjeckiens president. Ett stort antal transportministrar och statssekreterare, inklusive Leif Zetterberg från Sverige deltar. Sverige, SIKA och KOMPASS har drivit på och Maud, Åsa och Andreas ser ut att ha tagit till sig våra önskemål om att lyfta frågan. Det får jag tid att prata mer med Andreas om i helgen...Roligt,roligt.
För övrigt mår flickorna bra, ökar några tiotal gram per dag och börjar nu skrika så det hörs....

Inga kommentarer: