torsdag 19 februari 2009

GM överger SAAB -
Överlever inte många minuter på egen hand
säger Dn i sin rubik efter GM:s beslut att skicka notan för SAAB:s avveckling till de svenska skattebetalarna. Det känns oerhört trist. Jag har också haft en SAAB, en av mina första bilar, en tvåtaktare. En sådan som man aldrig glömmer. Tycker att regeringen och inte minst Maud Olofsson har hanterat krisen föredömligt. Ett glasklarta besked som man hållit fast vid under hela krisen att skattebetalarnas pengar inte skall stoppas i de svarta hål där amerikanarna själva inte vill lägga sina.
Men snälla, visst kan vindkraftverk vara ett alternativ att producera, men varför inte elhybrider direkt och spårbilar som är samma bransch. Satsa rätt nu. Rekonstruera bolaget, böja om med framtidsprodukter, minska antalet anställda, förhandla med fordringsägarna om ned-avskrivning av skulder, med en statlig lånegaranti. Kris ger möjligheter.

Och i Värmdö pratar vi Ljung till 02.00 på natten
Nej det är inget skämt, det är fullaste allvar. Kommunstyrelsen ägnade fyra timmar åt upphandlingen av vårdboendet i Ljung. Jag vet inte ens om man vågar skriva om saken på bloggen. Vad fan skall folk tro. Kan man verkligen tänka klart efter 8-9 timmars oavbrutet möte...?
Vi i centern vill satsa på den sociala ekonomin med personalkooperativ och kvinnligt företagande. En fantastisk möjlighet. Men upphandlingen gick fel från början där kommunens egenregi uteslöts och sedan har det fortsatt. Det var också oklart om ngt anbud verkligen kommit in och om det kommit in i tid....Inte ens oppositionen ville göra om upphandlingen. Vad blev beslutet.... ja ingenting egentligen. Upphandlingen fortsätter. Kso Lars-Erik och tjänstemännen skall träfa kooperativet så fort som möjligt och se om det finns några öppningar.
NÄF-nämnden har möte på onsdag.
Klantigt skött... vi har medverkat. I framtiden måste det vara glasklart att alla får delta i upphandlingar. Vi är positiva till avknoppning.Vi beklagar denna soppa.

3 kommentarer:

Anders L sa...

Du är inget annat än en feg skit med dubbelmoral. Du skrev på personalens protestlistor mot sättet ärendet hanterats. Du mailade dem ditt stöd, efter insändaren i NVP. Och sedan röstar du med moderaterna ändå.
Om du kan se dig själv i spegeln utan att skämmas, är det ytterligare ett bevis på ditt svek och undfallenhet!

Som både Fabian Månsson & Anders Björk uttryckte det. "Du ska veta hut!

Anders Lindqvist

K sa...

Ja du "dubbelHasse", moralen når oanade lågvatten när man ser vad skriver i din blogg och hur du aerar i ditt politiska värv, pinsamt var ordet.

Anders L sa...

Om jag vore som du Hans Lindqvist, skulle jag börja rusta upp din gamla cykel och ställa in siktet på Bryssel igen. Här på Värmdö har du ingen trovärdighet kvar.

Anders L