måndag 2 februari 2009

Bra Gustav Andersson om kärnkraften
Roligt att vårt landstingsråd håller med om att vi inte skall bygga ut någon ny kärnkraft. I sitt nyhetsbrev ställer han frågan. "Behövs utbyggnad av kärnkraft för att rädda klimatet? Mitt svar är nej? Den förnyelsebara energin från sol, vind, vatten och jord växer explosionsartat i Sverige och i världen."Bra Gustav.

Värmdö: Första mötet med ksau...
Verkligen bra att vi kommit igång med kommunstyrelsens arbetsutskott. Det har saknats en förberedande instans i Värmdö. Men frågan är om det kommer att förkorta den samlade mötestiden? I vilket fall var det ett bra första möte med mer av öppna diskussioner från alla håll. Lars Bryntesson kan vara lite för formell ibland men det kan också vara bra. Framför allt är dialogen öppnare och bättre.

.... och Näringslivsrådet
Ett mycket trevligt och innehållsrikt möte med kommunens näringslivsråd framåt kvällen. Bisse Alm, vd i Visit Skärgården berättade om ett bytt projekt om callcenter i skärgården för att öppna upp och förlänga turistsäsongen. Kan bli något riktigt bra.
Vi klubbade att förnya näringslivsstrategin, vi pratade miljödiplonering, företagsträff, detaljplaner för Älvsbyn, den ekonomiska krisen och Värmdö mm. Det är roligt med människor som både har ideer och båda fötterna på jorden som Inga Östergren Lind , Kjell Bjurman m fl. Birgitta Hansson hade föredömligt förberett sammantaraädet.

Inga kommentarer: