måndag 4 april 2011

Anna-Karin Hatt presenterar sig på DN Debatt
Precis som Fredrick Federley gjorde för några veckor sedan presenterar sig också nu Anna-Karin Hatt på DN Debatt som kandidat till partistyrelsen, http://www.dn.se/.  Anna-Karin är IT och regionminister i dag och vill att centern skall bli Sveriges mest öppna parti som står för en "varm och grön socialliberalism". Entrepreneurskap, tilltro till människorna, solidaritet, digital teknik och global rättvisa är andra honnörsord. Men decentralisering finns inte längre trots ansvaret som regionminister, lite om miljö, inget om klimat och interndemokrati i centern. Men allt ryms ju inte i en artikel...
Men det är bra att flera centerpartister talar om vad de vill.. Det är lite skillnad mot vad vi nyss sett...

Tommy Waidelich säger inte så mycket...
i sin intervju i SvD http://www.svd.se/. Lite slätstruket tycker jag. Skattelättnader för fattiga barnfamiljer är bra, liksom nej till förmögenhetsskatt, ja till grön skatteväxling och sänkt skatt på arbete. Jobbskatteavdraget trodde jag Tommy var för, men nej...Tror det blir svårt mot Borg i alla fall.

...Och Björklund får sina elitklasser
Det är något vår tes-,test- och provinriktade utbildningsminister drivit i tio är. Äntligen får vi hans elitklasser på tio ställen i Sverige... Visst, även de studiebegåvade har rätt att utvecklas men är detta verkligen rätt väg? Att flytta hemifrån till en elitklass i matematik vid 12 års ålder. Nej, det måste gå att ta hand om de med specialbegåvningar närmare hemorten och sina vanliga skolkamrater.

För övrigt ska jag i dag lyssna på en föreläsning om vindkraft i Värmdö av Per Ribbing...

Inga kommentarer: