måndag 25 april 2011

Nyhetsfattigt i Sverigemedia.
Syrien mot katastrof
Regeringstruppernas angrepp på vanliga människor i morse på många platser i Syrien är skrämmande. Rapporter om döda på gatorna och tusentals soldater som skjuter urskiljningslöst mot allt som rör sig från pansarvagnar och från krypskyttar från regerinstrogna "byggnader".Varför är vi så tysta om Syrien?

Kd måste göra något åt opinionsläget - men att öppna för privatisering av spelmarknaden...?
Läger är svårt för Kd och centern i opinionsmätningarna. Kd har det svårast med mätningar varje månad under valresultatet och 4-procentsspärren. Nu säger Kd på ekot att man vill ge Svenska Spel konkurrens och öppna spelmarknaden för utländska spelbolag som Landbrokes och Unibet. Verkar desperat, och är det verkligen något för kd att vinna sympatier på....?

Varför så trögt med solenergin i Sverige?
Den frågan ställdes i dag på ekot. Den som svarade var Daniel Johansson, statssekreterare på näringsdepartementet hos Maud och Olof Johanssons son om någon inte visste....I Tyskland har många satsat på små privata solceller och solpaneler där överskottet kan säljas på nätet. Där finns mer sol, det är sant men har det inte gått väldigt trögt med solkraft i Sverige? Det utgår statligt stöd med 60 % på solel och 60 milj om året. Solen är vår stora energikälla och om 20-30 år är den störst.

För övrigt har det blivit fortsatt målning av balkongen och uteförrådet. Men Sonja och jag sprang vår vanliga helgrunda till gamla huset i skogen först och tog med oss lite ved på hemvägen.

Inga kommentarer: