tisdag 19 april 2011

Det är euron det är fel på - inte Sannfinnarna
Sannfinnarna kommer naturligtvis att få problem i förhandlingarna om de ingår i en finsk regering. Men det är inte som DN skriver http://www.dn.se/  Sannfinnarna det är fel på när det gäller euron utan just euron själv. Att så olika länder med så olika ekonominer tvingats på en gemensam valuta är inte Sannfinnaras  fel utan EU:s överstatliga systemtänkande. DN är rädd för att "det mödosamt framförhandlade paketet av förslag som behövs för att stärka euron" riskeras med Sannfinnarnas budskap. Lyssna. Vad är det för valutasystem som behöver "mödosamt framförhandlade förslag" för att överleva. Sannfinnarna skapar "splittring i Europa". Gå hem och tänk lite på redaktionen....

S uppdrag är att avveckla kärnkraften - starka s-politiker skriver
detta på DN Debatt, http://www.dn.se/ .Det är bland andra två tidigare miljöministrar Birgitta Dahl och Lena Sommestad. "Dags att påbörja avvecklingen av all kärnkraft i Sverige". Kärnkraftsfrågan handlar inte om penger och teknik utan om värderingar och samhällssyn. Alldeles riktigt. Mycket bra och mycket utmanande.
Tycker det parti som i 35 år drivit avvecklingen av kärnkraft i Sverige detsamma....?

Sigtunacentern satsar på spårbilar
Det  var ett mycket uppfriskande möte i går där jag var inbjuden att tala på Sigtunacenterns kretsmöte. Vi hann prata om det mesta från Sannfinnarna, trafiken, centern i länet och centern i landet. Sigtunacentern bryter av mot blockpolitiken och ingår med s och Mp i majoriteten i kommunen. En öppen och samarbetsinriktad men ändå tydlig kommunpolitiker som Bosse Andersson är kommunalråd.

Den 28 september kommer Sigtuna
att ansvara för spårbilsutställningen som kommer att finnas på Sky City på Arlanda. Centern driver på med Bosse i täten och med starkt stöd från medlemmarna.
Beslutet om att öppna för 12 nya reaktorer förföljer centern. Det måste vi göra något åt var det budskap jag fick med mig som huvudorsak till centerns tillbakagång. Otydlighet i framtoningen var ett annat.

För övrigt ska jag nu träffa Magnus Hunhammar för att diskutera den stora spårbilskonferensen som vi ska ha på Wagergate 7-9 september. Då...

Inga kommentarer: