torsdag 21 april 2011

Syriens folk behöver stöd
Det är visst svårt att stödja många saker samtidigt. Tunisien, Egypten, Libyen men nu är det ganska tyst från både regeringen och folkliga grupper om stöd till Syriens folk. Protester har pågått nu i sex veckor mot president Bashar Assads diktatur och det finns verkligen anledning att stödja demonstranterna. Det är diktat, korruption, censur och folkmord. Orkar vi inte längre...?

Och kärnkraftsplanerna fortsätter att dras ner
Vi har sett Tyskland, Schweiz, Japan och nu senast Italien som stoppar sina kärnkraftsplaner i väntan på en "by nationell energistrategi". Och centern...?

Bra med granskning av privatiseringarna i vården
Ett utmärkt initiativ av regeringen att ordentligt granska de snabba och stora privatiseringarna av vården i Sverige. Även om det fortfarande bara handlar om 10 procent av de 180 mdr som varje år går till vården är 18 mdr mycket pengar och ännu viktigare - hur har det mottagits av patienterna? Men varför en ny myndighet? En statlig utredare hade väl räckt med uppdrag att återkomma vart annat år t.ex.  http://www.svd.se/

Eskil Erlandsson och Annie Johansson blir ett vacker centerpar
14 av 27 tillfrågade kso i centern vill byta ut Maud. 7 tycker hon skall vara kvar och sex vill inte diskutera saken i media. Ett byte är nödvändigt inför valet 2014. Ännu viktigare är att vi stärker den gröna centeridentiteten med avvecklad kärnkraft, kraftfullare miljöpolitik, rättvisa för sjuka, utslagna, arbetslösa och fattiga kommuner. Centern bör också ta fram en politik för livsbalans mellan arbete och fritid. Eskil Erlandsson och Annie Johansson blir ett vackert par med ytterligare en tredje person som 2.e vice ordförande. Det breddar och stärker centern.

För övrigt har jag nu hämtat ved hela förmiddagen. Det blir fler vintrar...

Inga kommentarer: