lördag 9 april 2011

Centern -Vi måste se om vårt hus och ladda om
Debatten om centern  och centerns framtid, både partiledning och politiskt innehåll, är bra och nödvändig. Det är som Abir Al Sahlani sa här om dagen ett ansvar som man har om man känner för centern och framtidens samhälle. Det är dags att byta partiledare men det är ännu viktigare att diskussionen om centerns framtid får fart. Varför har vi släppt frågorna om landets utarmning och den väldiga folkvandringen till storstäderna från en allmer utarmad landsbygd. Två tredjedelar av kommunerna tappar folk och Stockholmsregionen växer med 30 000 invånare per år eller ett Malmö på tio år. Trafik, trängsel, miljö, boende är stora problem.

Hela frågan
om Vattenfall, bonusar, elpriser, kärnkraften och framtiden har slagit hårt mot centern och vi får inte skänka bort röster till Miljöpartiet. Sätt ett stopp under tio år för beslut om nya kärnkraftverk och satsa under tiden ännu kraftigare på förnybart, egenproducerad el, som i Tyskland och energibesparingar. Efter det är kärnkraften död. Energifrågan är avgörande för många centerpartister, medborgare och väljare. Vi måste återta trovärdigheten.

För övrigt är vi nu i Lofsdalen Sonja, jag, Micke, Åsa, Emma, Sara och Hanna. Gott om snö men just nu tö....lyssna på rimmet.

Inga kommentarer: