måndag 18 april 2011

Sannfinnarna vinner - några reflektioner
Sannfinnarna vann valet i Finland. En sensationell framgång från 4,1 till 19,2 procent. EU och EMU-kritiken ställer jag mig naturligtvis bakom liksom kritiken av höga löner och orättvisor. Kritiken mot svenskan och invandringen är fel. Men något har gått snett i det politiska landskapet när ett "nytt" parti kan gå fram så mycket. Centern förlorar mest och jag har redan kritiserat Mari Kiviniemis inbjudan till Timo Soini om regeringsmedverkan. Samma kritik kan riktas mot de flesta andra partier, men centern som innehaft statsministerposten har förlorat mest på detta. Lyssna på EU- och EMU-kritiken och glöm resten.

Behövs det verkligen en lag om skolplikt?
Om någon mobbas misshandlas, förföljs, trakasseras i skolan skall man säga ifrån, till medarbetare och uppåt till ansvariga chefer och ta upp frågan med de som skadar andra barn. Måste det till en särskild lag för detta? Om man inte anmäler kan man ändå inte straffas. Det är lagförslaget, enligt utredaren Margareta Åberg, www.dn.se . Vad är det för lag? Onödigt krångel och byråkrati. Hur var det nu med det egna ansvaret...?

Varghatet har gått för långt
"Vargattacken" mot en mamma och hennes hund, står det i rubriker i media i dag. Hur var det? En hund släpps lös utan koppel i ett vargrevir....! Två vargar ser hunden och den är för dem en fiende. En varg anfaller hunden och dödar den. Den andra vargen skrämmer modern iväg när den närmar sig. Händelsen är inte en vargattack utan ett rovdjurs naturliga reaktion när någon inte har koll på sitt husdjur.
Vargexperten Olof Liberg tycker att händelsen är ett bevis på att vargar inte attackerar människor, vilket heller inte skett i mannaminne. Varghatet har gått för långt. Vargen är en del av vår natur. Provocera den inte....

För övrigt är jag nu på väg till Sigtuna där jag skall prata lite om landstingsfrågor, trafik, spårbilar och centerns situation....

Inga kommentarer: