onsdag 27 april 2011

Tjernobyl - uppmärksammat, men ingen kärnkraftsdebatt
Visst, tidningarna skriver om 25-årsdagen och visar bilder på demonstranterna, men tar inte upp något vad de säger, inte mitt pressmeddelande heller. Miljöpartiet säger ingenting om kärnkraften, inte så det hörs i alla fall.
Hela DN:s artikel om Tjernobyl handlar om eventuella framtida beväpnade vaktstyrkor vid kärnkraftverken. Illa att vi ska ha en energikälla som kräver sådana insatser, www.dn.se.

Gustav Fridolin, Mp återkallade kravet på 6 tim arbetsdag i stället
Det är ju lite intressant med tanke på att det är ett kongressbeslut. Han sa också att Mp ska gå fram "som ett eget regeringsalternativ" utan "blockpolitik" till nästa val som ett av de tre stora partierna i Sverige. Jo, han har ambitioner och jag känner Gustav och säger igen att här får vi i Centern verkligen slå vakt om den gröna centeridentiteten.

Skall verkligen missbruksvården tas över av landstingen
Är det en utveckling åt rätt håll? Det föreslår i alla fall regeringens utredare, förre Samhallchefen Gerhard Larsson. Skall vi skapa oklara uppdelningar vad som är landstingens och vad som är kommunernas uppgifter för att hjälpa missbrukare? Nej för över vården till kommunerna i stället så att vård, boende, jobb, familj och försörjning kommer på samma ställe.

För övrigt är jag nu på väg till landstinget igen nu med KOMPASS konferens om Pilotbanor för spårbilar med presentationer från Stockholm, Uppsala och Södertälje.

Inga kommentarer: