söndag 17 april 2011

Tjernobyl 25 år efteråt - raserad natur, döda människor och miljarder i kostnader
Den 26 april är det 25 år efter Tjernobyl. Jag satt på Sandhamn i ett möte med landstinget. Det kom ett larm om en kraftigt ökad strålning. En kärnkraftsolycka i Forsmark sa man på radion. Vi blev skräckslagna. Vi lyssnade...Ja visst. Det tog några dagar innan vi fick veta att det var en plats i Ukraina som hette Tjernobyl.
Nu 25 år efteråt är Tjernobyl asvtängt 30 km runt reaktorn. Man räknar med mellan 5 och 100 000 döda. Den nya sarkofagen saknar 6 mdr kronor för att kunna täcka över reaktor 4. I annat fall väntar nya kanske ännu värre utsläpp...Varför fortsätta. Föklara någon...

En ny Maudartikel - nu från Kristina Jonäng - men vad är budskapet?
Det är inget fel att lansera sig själv som kandidat till partistyrelsen. Det är inget fel av Maud heller att hjälpa till och lansera kvinnliga kandidater och få dom att skriva positivt om partiledaren. Om öppningen för 12 nya kärnkraftsreaktorer t.ex, vilket Kristina också tycker. Men vad står det i artikeln, http://www.svd.se/ ? Vad är budskapet? Centern skall bli bättre på makt. Bättre är s och bättre än m på marknadsföring. Av Vadå? Mer liberalism är svaret. Vad är det? Vi har glömt de stora företagen? Centern ska ägna sig åt industripolitik, bostadspolitik och trafikpolitik. Gott så, men vad är innehållet? Nya flyglinjer till Shanghai...Makt får man om man får förtroende.
Börja i rätt ända Kristina med budskap och innehåll som ger förtroende. Vi ska lyfta från 4 procent...

För övrigt lämnar jag nu skidorna för tennis. Och kanske blir det ute. Vinna ska jag i alla fall...

1 kommentar:

Anonym sa...

Länken leder inte till Jonängs artikel.