onsdag 20 april 2011

Olja och kärnkraft skapar energikatastroferna
I dag är det ett år sedan oljekatastrofen i Mexikanska golfen. De som lyssnade på ekot i morse kunde höra hur ostronfiskarna utanför Louisianas kust drbbats av konkurs när ostronen försvunnit. Tro inte att oljakatastrofen är löst för det är den inte. De ekologiska skadorna i vattnet och vid kusterna finns kvar i decennier.
Med kärnkraften är det likadant. Se på Tjernobyl 25 år efteråt. Ett obeboeligt landskap 30 km runt reaktorn och nya kostnader på miljardbelopp för att täcka reaktorn med en ny "sakrofag"...
Japan, Tyskland, Schweiz m fl länder håller på att helt lämna kärnkraften. Vad säger Centern i Sverige?

Karin Wanngård om "skitjobben" - oproffsigt, olyckligt och okunnigt
Karin Jämtins efterträdare  som oppositionsborgarråd i Stockholm heter Karin Wanngård. Ingen visste vem det var i går men nu vet vi vem det är och vad hon tycker om ungdomar och jobb. Ungdomar skall inte .."tvingas ta och låsas in i skitjobb,som att vara säljare och arbeta på provision". Oj.oj. En olycklig start.
Jag jobbade som springchas, stabbläggare på brädgård, timmerflottare, sjåare i hamnen och lotteriförsäljare med provision när jag var grabb. Båda våra pojkar har sålt tidningar på telefon med mest provision. Alla måste börja någon stans. Det är nyttiga erfarenheter och det är bättre att ha ett jobb än inget alls.

För övrigt kommer nu anmälningarna in till spårbilskonferensen i landstinget den 27 april..roligt.

Inga kommentarer: