torsdag 7 april 2011

Maud måste lämna plats
Några tidningar har bett om en kommentar till kraven på Maud Olofssons avgång och då skrev jag ned följande:
              
         Centern behöver en ny partiledare
-Centerpartiet behöver en ny partiledning inför valet 2014. Jag instämmer i förslagen från Abir Al-Sahlani, Fredrick Federley, Magnus Andersson och Sven Bergström om en ny partiledare, säger Hans Lindqvist, tidigare EU-parlamentariker och nu vice gruppledare i Stockholms läns landsting.

Partiledardebatten är viktig och välkomnas men den får inte skymma vad centern vill.
-Vi måste stärka den gröna centeridentiteten, bredda politiken, utveckla dialogen med väljarna och förbättra interndemokratin.
Detta skall nu arbetas fram i ett nytt partiprogram till en extrastämma 2012.
-Det är då naturligt att en efterträdare till Maud Olofsson utses innan dess på stämman i Åre i september. Att vänta till 2013 ger den nya partiledaren alldeles för lite tid till valet 2014.
-Centern bör också utse en 1:e och en 2:e vice ordförande i Åre för att bredda ledarskapet och stärka kommunikationen inåt och utåt.
- Vi har inte råd med ett förlustval till.

Mycket om personfrågor i politiken
I går var det kraven på Maud Olofssons avgång som skapade debatt och rubriker. Under månader har det varit socialdemokraterna med Mona Sahlins avgång som dominerat.

Miljöpartiet byter också språkrör...
och Mikaela Valtersson meddelar nu att hon utmanar valberedningens kandidat Åsa Romson på Mp-kongressen i maj. En pragmatisk miljöpartist. Ett bra förslag tycker jag, Valtersson- Fridolin.

... Tommy Waidelich lutar allt mer åt Alliansen
när han i dagen DN http://www.dn.se/ tycker om rut, inte säger nej till ett femte jobbskatteavdrag, tycker det är bra med vinster i välfärden och inte vill ha någon förmögenhetsskatt. Det skulle jag ha kunnat säga, eller Anders Borg...

För övrigt ska vi packa ner lite skidgrejor i dag för i morgon bär det av med Sonja och jag, Åsa, Micke Emma, Sara och Hanna till Lofsdalen... där jag ska åka ifrån Micke i störtloppsbacken....

Inga kommentarer: