tisdag 5 april 2011

Inga kompromisser i Libyen - Khadaffi ska bort
Det är oroande information som nu kommer om Khadaffis söner som ska ta över efter sin far och under en övergångstid styra landet och Khadaffis kontakter med Turkiet för ett eld upphör i syfte att hitta en kompromiss. Inget av detta är acceptabelt. Khadaffiklanen ska bort och sönerna är inte att lita på. De tidigare beskeden om eld upphör från Khadaffi har bara varit prat och är heller inte att lita på. En delning av Libyen vore en förlust för demokratin. Nej, alltså.

Gemensam asylpolitik i EU blir Fästning Europa
Det är ingen bra lösning att tvinga in alla 27 länderna i en gemensam asylpolitik i EU. De invandrarfientliga partierna som är starka i många EU-länder kommer att styra dagordningen. Länder som Sverige kommer att få backa. Vill vi det och därmed öppna vägen för Le Pen, Dansk folkparti, Sannfinnarna, Nederländerna och Sverigedemokraterna...

Kärnkraften måste fasas ut
Hur kärnkraftsförespråkarna än försöker försvara så går det inte. Kärnkraften är inte långsiktigt hållbar. Att bygga tio nya kärnkraftverk på samma plats som dagens med kanske dubbel effekt...ja då blir kärnkraften kvar i 50-60-70 år och sedan blir det tio nya igen.... Vill vi det. Gör som Tyskland. Fasa ut de äldsta reaktorerna och ta inga beslut om ny kärnkraft under 10 år. Fortsätt utbyggnaden av vindkraften, bioenergin och solkraften under tiden. Då är kärnkraften borta.

För övrigt ska jag till årsmöte i dag med Öppen Skärgård.

Inga kommentarer: