söndag 19 juni 2011

Eskil, Lena och Annie - men idédebatten och den gröna centeridentiteten är viktigast
Nu blir det en rejäl debatt inom och kring centern inför riksstämman i Åre den 22-25 september. Visa att vi är ett öppet parti och låt debatten och de som ställer upp som partiledare och i presidiet synas och höras i hela landet. Hela Sverige ska få se och höra vilka bra kandidater centern har och vad centerns företrädare tycker. Det är första steget på vägen upp från de 4,5.

Min trio är Eskil Erlandsson, Lena Ek och Annie Johansson.
En man, två kvinnor. Bra. En gediget landsbygdsförankrad centerpartist av den "gamla" stammen, en internationell företrädare som kan EU och världsfrågorna och en ung, duktig  kvinnlig kommunikatör som har framtiden för sig. Bra. Vilket lag. Kan något parti slå det? Läste också att Peter Wolodarski i DN för fram Eskil, smålänningen " som står stadigt med båda fötterna på jorden."
Om laget sedan får arbeta fram ett idéprogrgram där centerns värdegrund och den gröna identiteten lyfts fram. Ja, då....

Magnus Andersson skriver mycket kloka saker
på DN debatt i dag om just värdegrund och idéarv. Magnus är nyligen avgången ordförande för CUF och numera kommunalråd i Solna. Vi har glömt mycket av vårt idéarv de senaste åren och "vi måste nu återupprätta de idéer som Centerpartiet burits av i över hundra år..". Energiuppgörelsen och FRA var inga lysande beslut vare sig i innehåll eller förankring. Bra Magnus.

För övrigt blev det ett lysande 60-årskalas i vårgrönska och försommarsol på Lillängsdal i går och nu har Micke ock jag precis kommit hem från tennisen...det blev inne i dag...det regnar.

Inga kommentarer: