onsdag 22 juni 2011

Papandreou - med 12 röster
klarade Papandreo omröstningen i det grekiska parlamentet i natt. Det är steg ett mot stödpaketet. Men nu återstår nästa votering på tisdag och sedan... Det är då det svåra börjar när det grekiska folket skall leva med åtstramningarna som minskade inkomster, pensioner, höjd moms, indragna jobb....Eurofrågan är inte löst....

För övrigt ska jag nu till näringsdepartementet och träffa dep.rådet Håkan Jansson m fl och prata lite om spårbilar...

Och det har Magnus Hunhammar och jag nu gjort
Vi pratade om uppläggningen av "omförhandlingarna" av Cederschiöld - överenskommelsen och hur vi ska få in spårbilar där, info till Almedalen, Podcar City 5 konferensen på Waterfront den 6-8 september. Catharina Elmsäter- Svärd är klar för inledning och vi ska försöka få Maud Olofsson att ta avslutningen med koppling spårbilar och modern miljövänlig transportteknik, fordonskrisen med Saab och framtida exportmöjligheter.

Konsulter i regeringskansliet
Regeringen är ansvarig inför riksdagen och revisorerna för hushållningen med rikets resurser. Att anlita konsulter, att upphandla, att ge uppdrag är helt naturliga uppgifter för regeringskansli och departement. Det gäller dock att se till att gränsen till partipolitik är klar.

Helsida med Annie i Expressen
Det är bara bra att synas och tala om vad centern vill. Tydligare politik, ett starkare varumärke och en mer effektiv och aktiv organisation. Ofarliga besked, men vad innehåller de? Egenmakt, decentralisering, social och ekologisk hållbarhet. - bra. Särskilt decentralisering som inte stått högt de senaste tio åren....
Eskil, Lena, Annie - "gammal centerpartist", "internationell" och "framtidsperson". Vacker trio.

För övrigt har vi snart sista kf före sommaren. Det blir rejäl debatt om ansvarsfrågan för kso som s försökt göra till en huvudfråga trots revisorernas förslag om ansvarsfrihet. 

1 kommentar:

Erik Rune sa...

Tänk om grekiska folket inte går med på det?